13. 11. 2010

Novinky ze světa her

Gameloft je společnost, kterou mám v podvědomí zapsanou jako "ta co dělá jednoduché hry pro mobily". Někdy včera jsem se dočetl, že oznámili asi šest nebo sedm her pro Samsung Galaxy Tab a teď jsem se zase dočetl, že chystají i tři hry pro PlayStation 3 a dokonce pro pohybový ovladač Move. 

Dvě z nich, Dungeon Hunter: Alliance a Modern Combat: Domination vypadají hodně dobře, hned jsem si je zařadil do seznamu netrpělivě očekávaných Move her. To bych od Gameloftu nečekal, tipoval bych je na primitivní casual hříčky jako třeba Tank Battles, kterou od nich na PS3 mám.

Ale nejen Gameloft peče zajímavé hry, třeba Big Sandwich Games upekl lákavou hru Hoard. O tom všem se vic dočtete dál. 

Dungeon Hunter: Aliance

Má se jednat o kooperativní akční RPG. Kooperace má být jak lokální tak přes síť (hurá). Podle obrázků to vypadá na líbivé Diablo až pro čtyři hráče. Jenom se trochu obávám ovládání, které bude hodně nestandardní. Tato hra slavila velký úspěch na iPhone, kde se ovládala na dotykovém displeji. A pomocí Move ovladače se bude emulovat právě ten dotykový displej. No jsem na to vážně zvědav.


Modern Combat: Domination

Tato hra má být čistokrevná multiplayerová FPS až pro 16 hráčů. Při pohledu na obrázky kde vidím červený a modrý tým se nemůžu ubránit pocitu, že se dívám na dnes už starší, ale velmi zábavný (dodnes hraji několik hodin týdně) Urban Terror. I to prostředí je takové odpovídající. Akorát že tohle je v modernějším hávu, bude to pro PS3 a bude se to ovládat pohybovým ovladačem Move. Už se vážně těším. Hra by měla vyjít na PSN začátkem roku 2011. Více podrobností je v anglickém preview.


Hoard

A aby toho multiplayeru nebylo málo, tak se ještě zmíním o hře Hoard, která už vyšla na PSN. Bohužel pouze za velkou louží. Snad se časem dostane i do Evropy. Ve hře ovládáte draka, který má za úkol všechno zničit, spálit a sežrat princeznu. To vše až ve 4 hráčích a první recenze jsou docela příznivé. Více informací ve videu.

Žádné komentáře:

Okomentovat