9. 12. 2012

Preview - Uncharted: Fight for Fortune


Uncharted: Fight for Fortune je karetní hra. Není to klasická karetní hra jako je kanasta nebo poker, ale moderní, jako je např. Magic the Gathering a v digitální podobě. Mám tyhle karetní hry rád a na Vitě zatím něco takového chybělo.


Hra je poměrně jednoduchá a tak vhodná i pro začátečníky. Nejzajímavější je, že je provázána s akční hrou Uncharted: Golden Abyss. Hraním této akční hry se například odemykají ve Fight for Fortune nové karty a nebo se získáním některých trofejí některé karty stávají účinnější.

Základem hry je porazit postupně několik protivníků. Každý jde porazit až 5x, přičemž každou porážkou dojde k odemknutí nové karty.


Princip hry je jednoduchý, bojová karta útočí proti jiné bojové kartě. Pokud proti kartě nestojí karta, zásah dostane hráč. Každá karta má nějak silný útok a nějaký počet zásahových bodů a může mít i další speciální vlastnosti. Existují speciální karty, které mohou přímo útočit na hráče nebo ho naopak léčit. Některé karty, pokud jsou vyloženy spolu mohou získat nějaké bonusy navíc. Cílem bývá zpravidla zbavit soupeře všech životů, ale někdy jen přežít určitý počet kol nebo získat bohatství určené výše.


Kromě bojových karet jsou k dispozici Fortune karty, které většinou představují příjem, někdy artefakt s bonusy a Resource karty, které zpravidla představují nějaký bonus k bojové kartě nebo nějakou speciální akci. Jak Fortune tak Resource karty se pokládají na bojové karty.


Detail bojové karty:


Detail Fortune karty:


Detail Resource karty:


Ukázka provázání Fight for Fortune s Golden Abyss. Protože nemám trofej "Run and Gun", má karta základní +1 bonus na útok:


Ale mám trofej "100 Headshots" a tak má tato karta dvojnásobný +4 bonus na útok (základní je +2):


Žádné komentáře:

Okomentovat